bouwkundig tekenbureau EVO

Nieuwbouw 2/1 kap Hege kamp in volle gang

Op de locatie van de oude sportvelden in Ureterp op het plan ‘Hege kamp’, is de bouw van de 4 woningen ontworpen door Bouwkundig tekenbureau EVO inmiddels in volle gang. Het plan bestaat uit 2 maal een 2 onder een kap woning met diverse opties tot uitbreidingen, zoals een aanbouw aan de achterzijde of een garage. De bouw verloopt voorspoedig en naar verwachting zal de oplevering medio juli 2017 plaatsvinden. 

Fundering nieuwbouw woning

Enkele weken geleden is de fundering gestort.

Voortgang van de bouw

In de afgelopen weken is de fundering gestort, staan de binnenwanden van de begane grond op hun plaats, zijn de kanaalplaatvloeren van de 1e verdieping geplaatst en inmiddels is men begonnen met het plaatsen van de wanden op de 1e verdieping. De bouw vordert vlekkeloos en loopt in goede banen, waardoor het project in de pas loopt met de planning. De verwachte oplevering van de nieuwbouw woningen vindt plaats medio juni.

aanzicht nieuwbouw woning Hege kamp

Binnenkort worden de kanaalplaatvloeren van de 2e verdieping geplaatst.

Meer kavels beschikbaar op de Hege kamp

Door een aantrekkende markt en na grondig marktonderzoek, heeft de gemeente Opsterland besloten meer kavels beschikbaar te stellen op het plan de Hege kamp te Ureterp. Zo kan worden voldaan aan een aantrekkende vraag vanuit de markt en kan er na enkele jaren van relatieve onzekerheid volop gebouwd worden aan de toekomst van gezinnen uit de omgeving. Interesse in een kavel op de Hege kamp en een schetsontwerp nodig? Of gewoon nieuwsgierig naar de nieuwe mogelijkheden die dit nieuwbouwplan biedt? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We informeren u graag verder over het te volgen project en begeleiden indien gewenst uw gehele traject in goede banen.

Bouwkundige tekening

In deze blog bespreken we het belang van een goede, bouwkundige tekening als basis van een bouwproject. Een bouwkundige tekening is namelijk hét fundament bij ieder bouwproject, en we zullen uitleggen waarom dat zo is. Verder behandelen we de opbouw van een bouwtekening en hoe deze uiteindelijk wordt opgebouwd en uitgebreid tot bestektekening. Een bouwkundige tekening is namelijk meer dan een A1 vel met daarop wat technische kreten en lijnen. Voor de totstandkoming van een betrouwbare bouwtekening is gedegen kennis vereist, bouwkundig inzicht maar bovenal het besef wát er wordt getekend.

Het belang van een bouwkundige tekening

Het belang van een bouwkundige tekening bij een nieuwbouw of verbouw kan niet worden overschat. Een bouwtraject ingaan is altijd spannend en zit bovendien vol met onzekerheden. Veel onderwerpen worden naarmate het traject vordert vanzelf uitgekristalliseerd, maar toch tackel je het liefst alle eventuele problemen en obstakels in een zo vroeg mogelijk stadium. En dat is nou precies waarom een goede bouwkundige tekening als basis voor een bouwproject nou zo belangrijk is. Door een plan uit te tekenen komen alle potentiële problemen al in een vroeg stadium naar voren, waardoor faalkosten tot een minimum worden gereduceerd. Bovendien is een bouwtekening erg belangrijk voor de beeldvorming van de opdrachtgever van het te bouwen object. Voorts heb je met een bouwtekening jouw plannen zwart op wit staan, en hiermee een juridische basis mocht een aannemer afwijken van de tekening en hierdoor in gebreke blijven. Kortom: Een juiste basis voor een nieuwbouw woning, aanbouw of renovatie begint met een bouwkundige tekening. Bouwkundig tekenbureau EVO kan u in overleg van alle benodigde tekeningen voorzien voor uw nieuw, aan -of verbouw.

De opbouw van een bouwkundige tekening

Een goede bouwkundige tekening is opgebouwd uit verschillende elementen en wordt stapje voor stapje uitgebreid tot het uiteindelijk een bestek/ werktekening is waar de aannemer vanaf bouwen kan. Voor het zover is gaat de tekening door verschillende stadia, waarbij de aanvankelijke plannen steeds verder worden uitgewerkt en de tekening uiteindelijk voor de welstandscommissie kan verschijnen en bij een akkoord een bouwvergunning kan worden aangevraagd. We beschrijven de belangrijkste, verschillende stadia van de totstandkoming van een goede bouwkundige tekening hieronder.

Het voorlopig ontwerp (schetsplan)

Tijdens de initiële fase van een bouwproject, worden plannen in een persoonlijk gesprek besproken en overhandigt de opdrachtgever eventueel een programma van eisen (pve). Op basis van dit gesprek en pve ontwerpt Bouwkundig tekenbureau EVO, een voorlopig ontwerp. Dit is een eerste tekening waarin de besproken plannen zoveel mogelijk zijn verwerkt. Vervolgens komt er een tweede gesprek waarin het schetsplan wordt besproken. Eventuele aanpassingen worden gedaan, en daarna gaan we door met het definitieve ontwerp.

bouwkundige tekening

Voorbeeld tekening voorlopig ontwerp.

Het definitief ontwerp

Na een voorlopig ontwerp gaan we door met een definitievere variant van de tekening. We verwerken de eventuele besproken wijzigingen op de tekening, en breiden deze verder uit. De plattegronden en gevels krijgen langzaamaan vorm en dat geldt ook voor de afmetingen, vormen en posities van de kozijnen. We leggen de tekening nogmaals voor aan de opdrachtgever, waarna de eventuele laatste wijzigingen kunnen worden verwerkt. Vervolgens dienen we de tekening in voor een welstandsbeoordeling.

bouwkundige tekening

Voorbeeld tekening definitief ontwerp.

De bouwaanvraagtekeningen

Na een akkoord van de welstandscommissie breiden we de bouwkundige tekening verder uit om ze gereed te maken voor het indienen van een bouwaanvraag. Dit betekent dat we de losse elementen opsplitsen en alle onderdelen schaal 1:50 op afzonderlijke A1 papier plaatsen. Plattegronden op een vel, gevels op een vel, doorsneden op een vel, etc. Alle tekst en details komen op een 1:50 tekening veel beter naar voren dan bij een tekening schaal 1:100. Een bouwaanvraagtekening moet tegenwoordig aan strikte eisen voldoen om überhaupt in behandeling te worden genomen. Tijdens het maken van de bouwaanvraagtekeningen komen ook andere onderwerpen aan bod zoals sonderingen, bouwfysische berekeningen en constructieberekeningen. Alle berekeningen worden op de bouwaanvraagtekeningen verwerkt, en gaan vervolgens als een compleet pakketje naar de gemeente. Dit gebeurt tegenwoordig trouwens allemaal digitaal via het omgevingsloket.

Bouwaanvraagtekening

Voorbeeld van de plattegronden van een bouwaanvraagtekening.

De bestektekening

Tegenwoordig zijn de eisen aan een bouwaanvraagtekening zo streng, dat je deze eigenlijk al bijna een bestektekening zou kunnen noemen. Echter voegen we in een bestektekening nog de laatste extra informatie toe, zoals aanvullende details, een elektra plan, verlichting, leidingwerk, maatvoering  etc. Een bestektekening is een goede basis voor aannemers om hun prijs op te berekenen, maar ook om daadwerkelijk vanaf te bouwen. Tevens kunnen in deze fase nog de laatste kleine details worden aangepast, zoals het verplaatsen van een binnenwandje of het opschuiven van een kozijn. Op basis van de bestektekening maken aannemers hun prijzen, en hieruit wordt een keuze gemaakt door de opdrachtgever. De bouw kan beginnen!

bouwkundige tekening

Voorbeeld van de doorsneden van een bestektekening.

Ook een bouwkundige tekening nodig?

Zoekt u een goede bouwkundige tekening als fundament voor uw bouwproject? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, om te kijken wat we voor uw plannen kunnen betekenen. Het eerste gesprek is namelijk altijd op onze kosten!

Nieuwbouw 2/1 kapAanvraag bouwvergunning nieuwbouw 2/1 kap

De bouwaanvraag voor het bouwen van 4 nieuwe woningen op het plan Hege kamp te Ureterp is de deur uit. Het gaat om 2 blokken van 2/1 kap woningen. De grond waar de woningen moeten gaan komen op de oude sportvelden van Ureterp ligt nu nog braak, maar binnenkort wordt begonnen met het bouwrijp maken er van. Hierbij wordt een aansluiting gemaakt naar het gemeentelijk riool en bestrating aangelegd voor de toegankelijkheid van het bouwverkeer. De verwachting is dat de bouw medio september 2016 van start zal gaan. Meer informatie over de 2/1 kap woningen.

Ook interesse in een 2/1 kap woning of vrijstaande nieuwbouw woning? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we voor uw (ver)bouw kunnen betekenen als bouwkundig tekenbureau. Het eerste gesprek is altijd gratis, dus we komen geheel vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Bouwkundig ontwerpburo EVO

Bouwkundig ontwerpburo EVO wordt bouwkundig tekenbureau EVO

Na 5 jaar gebruik te hebben gemaakt van de handelsnaam ‘Bouwkundig ontwerpburo EVO‘ maken we sinds kort gebruik van de nieuwe naam ‘Bouwkundig tekenbureau EVO. In het kader van vernieuwingen, nieuwe website, nieuwe email, nu dus ook een aangepaste naam. Deze transformatie maken we omdat we hiermee in de toekomst onze vindbaarheid in Google kunnen verbeteren en zo in staat zijn ons werkgebied uit te breiden en meer mensen te voorzien van onze duurzame ontwerpen voor nieuwbouw en verbouw.

SEO (Search engine optimization)

Een belangrijk onderdeel bij de beslissing om onze handelsnaam te wijzigen, heeft te maken met het SEO gedeelte. SEO staat voor ‘Search engine optimization’, in andere woorden: Je website zoekmachine vriendelijker te maken om je positie daarin te verbeteren. Ook de nieuwe domeinnaam van de website heeft hier mee te maken. Met de nieuwe domeinnaam bouwkundigtekenbureau.nl leggen we de basis voor betere vindbaarheid in Google waarmee we ons werkgebied vergroten en in de toekomst de concurrentie aan kunnen gaan met de top 10 in de zoekresultaten.

Ander jasje, zelfde service

Onderhuids spelen er momenteel dus een hoop veranderingen, maar verder verandert er niets. Alles wordt dus in een nieuw jasje gestoken, maar dan met de betrouwbare service die u van Bouwkundig ontwerpburo EVO gewend was. Kunnen we iets voor u betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, het eerste gesprek is namelijk te allen tijde gratis! Laat je ons even weten wat je van de nieuwe website en ‘stijl’ vindt? Je kunt hieronder een reactie kwijt of bekijk onze Facebook pagina.

bouwkundig tekenbureau Bouwkundig tekenbureau

Bent u op zoek naar een bouwkundig tekenbureau voor het ontwerp of tekenwerk voor een nieuwbouw woning of aanbouw bij een bestaande woning? Bouwkundig tekenbureau EVO verzorgt al uw bouwprojecten van A tot Z. Naast particuliere opdrachten, verzorgen wij ook het tekenwerk voor scholen, kantoorpanden en industriële gebouwen. In deze blog vertellen we meer over wat wij als bouwkundig tekenbureau precies doen, en wat we mogelijk voor u kunnen betekenen. Tevens laten we zien hoe we als tekenbureau te werk gaan en hoe we samen met een opdrachtgever een bouwtraject ingaan. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en kom meer te weten over ons geweldige vak!

Bouwkundig tekenbureau EVO

Om te beginnen stellen we ons als bouwkundig tekenbureau graag eerst even aan u voor. Wij zijn een ervaren en deskundig bedrijf gevestigd in Drachten (Frl.) Als tekenbureau werken we gepassioneerd aan alle projecten, van klein tot groot. Naast het reguliere tekenwerk voor uw nieuw of verbouw, maken we ook schetsplannen voor uw nieuwe tuin, uw interieur of een lichtplan. Deze elementen vinden we minstens zo belangrijk, want een mooie bijpassende tuin en een goed uitgedacht lichtplan kunnen de architectuur van een ontwerp enorm versterken. Al onze ontwerpen worden gemaakt met de modernste tekentechnieken op ons vakgebied, waardoor we uw toekomstige plannen op foto realistische wijze aan u kunnen presenteren. Dit geeft u een unieke indruk van het te verwachten beeld in de praktijk (Zie foto bovenaan.) In een notendop is dit onze ‘core business’. Hieronder vertellen we u graag meer over wat onze kenmerken als bouwkundig tekenbureau zijn en wat ons onderscheidt van concurrerende partijen.

Het ‘unique selling point’ van bouwkundig tekenbureau EVO

Wat is het unique selling point (Engels voor uniek verkoopargument), van bouwkundig tekenbureau EVO? EVO staat voor ecologisch verantwoord ontwerpen. In een tijd waarin het milieu meer dan ooit onder druk staat, zien wij het als bedrijf als een morele plicht om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Dit credo komt al tot stand tijdens het maken van een schetsplan, een mooi voorbeeld hiervan is het cradle to cradle principe. De steeds strenger worden EPC norm, het toenemende gebruik van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en andere energieregeneratie systemen juichen wij dan ook alleen maar toe. Los van het feit dat we ontwerpen met een duurzame filosofie  in het achterhoofd, ontwerpen we ook met de nieuwste technieken op ons vakgebied. Een groot voordeel hiervan is dat uw plannen zó realistisch kunnen worden ontworpen, dat eventuele ongewenste elementen er meteen kunnen worden uitgefilterd of juist andere elementen kunnen worden toegevoegd aan het ontwerp. Dit voorkomt teleurstellingen in het eindresultaat van de bouw, en dat is een groot voordeel.

Nieuwbouw woning Oudega

Hoe we als tekenbureau te werk gaan

Bij bouwkundig tekenbureau EVO is het eerste orienterende gesprek te allen tijde gratis, we komen dus geheel vrijblijvend bij u langs om de plannen door te nemen, om op deze manier een gerichte offerte te kunnen maken. Na opdrachtbevestiging gaan we meteen aan de slag met het maken van een schetsplan voor uw project. Aan de hand van uw ‘pve’ (programma van eisen), maken we een ontwerp op maat. Vervolgens nemen we het eerste schetsplan met u door, en doen waar nodig of gewenst aanpassingen. Vervolgens gaat het ontwerp indien nodig naar de welstand. Na een akkoord van de welstand maken we de bouwaanvraagtekeningen die voldoen aan de laatste eisen van het bouwbesluit. Wij dienen de tekeningen, constructieberekeningen en andere benodigde documenten in, en vragen de bouwvergunning aan. Soms houdt ons werk hierna op, maar meestal gaan we door met het maken van een bestektekening t.b.v. de prijsvorming door de aannemers. Op een bestektekening staat alles vermeld wat belangrijk is voor het maken van een offerte door een aannemer, van stopcontact tot dakpan. Zelfs na het maken van deze tekeningen is ons werk nog niet altijd voorbij. Wij regelen namelijk ook de bouwbegeleiding als de opdrachtgever dat wenst. Hiermee zorgen we dat de bouw in goede banen wordt geleid, en ons ontwerp en de tekeningen worden nageleefd in de praktijk.

bestektekening

Wat kunnen we voor u betekenen?

Zoals gezegd komen we graag vrijblijvend bij u langs om uw toekomstplannen samen te bespreken. We werken gepassioneerd aan onze projecten, en dat komt tot uiting in de ontwerpen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als we iets voor u kunnen doen. Ons favoriete project is namelijk altijd de volgende..