bouwkundig tekenbureau EVO

Bouwkundig tekenbureau

bouwkundig tekenbureau Bouwkundig tekenbureau

Bent u op zoek naar een bouwkundig tekenbureau voor het ontwerp of tekenwerk voor een nieuwbouw woning of aanbouw bij een bestaande woning? Bouwkundig tekenbureau EVO verzorgt al uw bouwprojecten van A tot Z. Naast particuliere opdrachten, verzorgen wij ook het tekenwerk voor scholen, kantoorpanden en industriële gebouwen. In deze blog vertellen we meer over wat wij als bouwkundig tekenbureau precies doen, en wat we mogelijk voor u kunnen betekenen. Tevens laten we zien hoe we als tekenbureau te werk gaan en hoe we samen met een opdrachtgever een bouwtraject ingaan. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en kom meer te weten over ons geweldige vak!

Bouwkundig tekenbureau EVO

Om te beginnen stellen we ons als bouwkundig tekenbureau graag eerst even aan u voor. Wij zijn een ervaren en deskundig bedrijf gevestigd in Drachten (Frl.) Als tekenbureau werken we gepassioneerd aan alle projecten, van klein tot groot. Naast het reguliere tekenwerk voor uw nieuw of verbouw, maken we ook schetsplannen voor uw nieuwe tuin, uw interieur of een lichtplan. Deze elementen vinden we minstens zo belangrijk, want een mooie bijpassende tuin en een goed uitgedacht lichtplan kunnen de architectuur van een ontwerp enorm versterken. Al onze ontwerpen worden gemaakt met de modernste tekentechnieken op ons vakgebied, waardoor we uw toekomstige plannen op foto realistische wijze aan u kunnen presenteren. Dit geeft u een unieke indruk van het te verwachten beeld in de praktijk (Zie foto bovenaan.) In een notendop is dit onze ‘core business’. Hieronder vertellen we u graag meer over wat onze kenmerken als bouwkundig tekenbureau zijn en wat ons onderscheidt van concurrerende partijen.

Het ‘unique selling point’ van bouwkundig tekenbureau EVO

Wat is het unique selling point (Engels voor uniek verkoopargument), van bouwkundig tekenbureau EVO? EVO staat voor ecologisch verantwoord ontwerpen. In een tijd waarin het milieu meer dan ooit onder druk staat, zien wij het als bedrijf als een morele plicht om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Dit credo komt al tot stand tijdens het maken van een schetsplan, een mooi voorbeeld hiervan is het cradle to cradle principe. De steeds strenger worden EPC norm, het toenemende gebruik van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en andere energieregeneratie systemen juichen wij dan ook alleen maar toe. Los van het feit dat we ontwerpen met een duurzame filosofie  in het achterhoofd, ontwerpen we ook met de nieuwste technieken op ons vakgebied. Een groot voordeel hiervan is dat uw plannen zó realistisch kunnen worden ontworpen, dat eventuele ongewenste elementen er meteen kunnen worden uitgefilterd of juist andere elementen kunnen worden toegevoegd aan het ontwerp. Dit voorkomt teleurstellingen in het eindresultaat van de bouw, en dat is een groot voordeel.

Nieuwbouw woning Oudega

Hoe we als tekenbureau te werk gaan

Bij bouwkundig tekenbureau EVO is het eerste orienterende gesprek te allen tijde gratis, we komen dus geheel vrijblijvend bij u langs om de plannen door te nemen, om op deze manier een gerichte offerte te kunnen maken. Na opdrachtbevestiging gaan we meteen aan de slag met het maken van een schetsplan voor uw project. Aan de hand van uw ‘pve’ (programma van eisen), maken we een ontwerp op maat. Vervolgens nemen we het eerste schetsplan met u door, en doen waar nodig of gewenst aanpassingen. Vervolgens gaat het ontwerp indien nodig naar de welstand. Na een akkoord van de welstand maken we de bouwaanvraagtekeningen die voldoen aan de laatste eisen van het bouwbesluit. Wij dienen de tekeningen, constructieberekeningen en andere benodigde documenten in, en vragen de bouwvergunning aan. Soms houdt ons werk hierna op, maar meestal gaan we door met het maken van een bestektekening t.b.v. de prijsvorming door de aannemers. Op een bestektekening staat alles vermeld wat belangrijk is voor het maken van een offerte door een aannemer, van stopcontact tot dakpan. Zelfs na het maken van deze tekeningen is ons werk nog niet altijd voorbij. Wij regelen namelijk ook de bouwbegeleiding als de opdrachtgever dat wenst. Hiermee zorgen we dat de bouw in goede banen wordt geleid, en ons ontwerp en de tekeningen worden nageleefd in de praktijk.

bestektekening

Wat kunnen we voor u betekenen?

Zoals gezegd komen we graag vrijblijvend bij u langs om uw toekomstplannen samen te bespreken. We werken gepassioneerd aan onze projecten, en dat komt tot uiting in de ontwerpen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als we iets voor u kunnen doen. Ons favoriete project is namelijk altijd de volgende..