bouwkundig tekenbureau EVO
Klant / Dhr. Eppinga
Software / Vectoworks/ Sketchup/ Lumion
Schuurwoning Ureterp Schuurwoning Ureterp Schuurwoning Ureterp Schuurwoning Ureterp Schuurwoning Ureterp

Voor een opdrachtgever uit Ureterp heeft Bouwkundig tekenbureau EVO het ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van een schuurwoning met bijgebouw. Het kavel ligt midden in de landerijen net buiten Ureterp, een situatie die zich uitstekend leent voor het realiseren van een schuurwoning.

De schuurwoning krijgt een samengestelde opbouw. Een combinatie van zwart metselwerk en verticale, vergrijzende houten delen vormen samen een mooi contrast. Aluminium kozijnen geven de woning een chique en moderne uitstraling. Een houten constructie uitgevoerd in eiken of lariks, verbindt het hoofdgebouw met het bijgebouw. Het dak wordt uitgevoerd met een verholen goot en onderstreept daarmee de moderne ambitie van deze nieuwbouwwoning.

Binnenin de nieuwbouwwoning vinden we onder andere een vide recht boven de eettafel, waarbij het aangename licht van de gekoppelde dakramen een ruimtelijk effect geeft.

Aan de zuidkant bevindt zich een veranda (kolomloos), met een schitterend, bijna oneindig uitzicht over de weilanden. De vele openingen in de zuidgevel van de schuurwoning benadrukken het contact met het landschap. Welstand heeft het plan inmiddels goedgekeurd, en naar verwachting kan begin 2018 worden begonnen met de bouw van dit unieke huis.

Interesse in dit type woning of vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden voor uw droomhuis? Neem dan gerust contact met ons op.